Kirjautuminen

Järjestelmän kuvausta

 

Olen Ruskon opettajia varten tehnyt mallin ja esimerkkejä, miten järjestelmän on ajateltu  toimivan, voit katsoa esityksen täältä. Järjestelmä on karkeasti kuvattu, yritän vielä tehdä havainnollisemman esityksen myöhemmin.

Lyhyesti, mitä olemme suunnitelleet järjestelmästä.

* Järjestelmä on tietokantapohjainen, jotta hakutoiminnot saadaan tehtyä kunnolla
* Järjestelmään tuodaan opsin ainekohtaiset aiheet, jotta ope voi valita niistä suunnitelmaa koskevan aihealueen
* Järjestelmään tuodaan oppikirjojen sisällysluettelot, jotta ope voi valita niistä suunnitelmaa koskevan oppikirjan kappaleen
* Oppitunnin kirjaamiseen tarvitaan tunnukset
* Kirjattu opetuskokonaisuus, esim oppitunti, on avoin kaikille ilman kirjautumista
*

 

Opetuskokonaisuuteen kirjataan pakollisina oppiaine, vuosiluokka, lyhyt kuvaus oppitunin kulusta, aihe. Vapaaehtoisina lisäksi www-linkit, kirjasarjaan liittyvä kappale, monisteet, opettajan oma materiaali, oppilaan sähkösiet tehtävät.

*

 

Haku toimii yllä mainittujen kenttien perusteella. Hakutuloksena esim. kaikkie opettajien tekemän kuutio kirjasarjan kappaleeseen 11 liittyvät suunitelmat. Haku tulokset lajitellaan siten, että ensin näkyy omat kirjaukset ja sitten muiden opettajien suosituimmuusjärjestyksessä.

*

 

Työkalu linkitetään Wilman lukujärjestykseen, kirjautunut käyttäjä voi linkittää kokonaisuuden suoraan omaan wilman lukujärjestykseen, jolloin se näkyy myös oppilaalle. Oppilalle näkyvät vain hänelle tarkoitetut osiot.

*

Wilma tunnukset toimivat suoraan järjestelmän tunnuksina. Meillä Ruskolla tämä tarkoittaa kiertokautta Ad tunnuksia. Erillisiä tunnuksia siis ei tarvita.